VAKWERK IN HOUT
HOME - BEGINPAGINA VAKWERK PORTFOLIO - WERKVOORBEELDEN CONTACT
     

over VAKWERK IN HOUT - voorwoord
 

Het bedrijf “Vakwerk in hout” is gespecialiseerd in het maken van reconstructies en restauratie van historische houten objecten.Wij maken gebruik van bestaande kennis uit boeken, en van schilderijen of van archeologische opgravingen, daarnaast van onze eigen ervaringen en inzichten.


Door met de bouw bezig te zijn, ontdek je hoe de bouwer uit het verleden bepaalde problemen oploste en waarom hij bepaalde oplossingen heeft gekozen.

Tijdens de bouw komen wij immers dezelfde problemen tegen als de bouwer van toen.

Het bouwproces van een reconstructie is iets unieks en biedt de kans om mensen mee te laten maken hoe het object “groeit”.

Waarom zou je mensen niet de mogelijkheid bieden van dit proces te genieten? Wij zijn van mening dat deze kans benut moet worden. 

Het bouwproces kan door exposities, demonstraties, doe-activiteiten voor kinderen, of door vrijwilligers verlevendigd worden,
en daarmee een didactische en/of toeristische functie krijgen.

Tevens is het mogelijk, als het object zich daarvoor leent, mensen in de praktijk werkervaring op te laten doen door de bouw te benaderen als leerproces. Het maatschappelijk belang wordt zodoende vergroot.


Bovenstaande uitgangspunten vormen voor ons de basis voor een te bouwen object. Met deze presentatie (zie de projectenpagina's onder portfolio) wil ik

u laten zien wat er zoal mogelijk is op het gebied van reconstructies.

       


Veel projecten zijn uitgevoerd in samenwerking met meubelmaker en reconstructiebouwer Jasper Spiering
 
disclaimer  naar boven
  VAKWERK IN HOUT